Huid en rimpels

De huid is ons grootste orgaan. Niet meer dan logisch dus, dat veranderingen in ons lichaam, de gevolgen van verkeerde voeding en stress direct zichtbaar zijn. Bij jonge mensen herstelt de huid zich vrij snel, maar hoe ouder je wordt, des te langzamer de huid zich herstelt van beschadigingen van binnenuit en buitenaf.

Door verschillen in genetische aanleg en invloeden uit de omgeving blijven sommige mensen tot op hoge leeftijd met een strakke huid gezegend. Het tegendeel komt ook voor: op jonge leeftijd een slappere of rimpelige huid. Helaas kunnen we daar weinig aan doen. Hoewel erfelijke aanleg en omgeving een belangrijke rol spelen voor onze huid, zijn er ook veel factoren die we wel zelf kunnen beïnvloeden.

En precies daarover gaat deze site. Hoe werkt de huid? Welke invloeden bepalen hoe de huid eruit ziet? Hoe ontstaan rimpels en, nog belangrijker, wat is daartegen te doen? Een flink deel bestaat uit mijn persoonlijke ervaringen, tips en aanraders. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Leaf 4 Image
Nach oben scrollen