15 tips voor een mooie en gezonde huid

Hieronder vind je een lijst met 15 tips voor een mooie en gezonde huid. Deze tips pas ik zelf ook toe in zoverre dat dit natuurlijk mogelijk is.

Tip 1

Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Het lichaam regenereert zich tijdens de slaap, breekt afvalstoffen af en repareert cellen. Het wordt daarom ook vaak schoonheidsslaap genoemd.

Tip 2

Begin van jongs af aan met gezonde en zo natuurlijk mogelijke voeding. Onbewerkte voedingsmiddelen zijn het beste. Daarmee voorzie je de huid van belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van ons lichaam, ze zijn van cruciaal belang voor de cel activiteiten, cel vernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid.

Tip 3

Drink twee tot drie liter natriumarm mineraalwater per dag. De huid wordt beter doorbloedt, gladder en elastischer. Bovendien kan de huid zich zo beter ontgiften.

Tip 4

Veel beweging in de buitenlucht. Activiteiten zoals wandelen zorgt ervoor dat de huid strak blijft, overtollig vet verdwijnt en de huid goed doorbloed wordt.

Tip 5

Probeer stress, ruzie en verdriet zoveel mogelijk te vermijden. Ontevredenheid, wanhoop en depressiviteit zijn (ook) slecht voor de huid!

Tip 6

Veel lachen!

Tip 7

Niet roken! Nicotine is erg slecht voor de huid. De huid verouderd razendsnel en wordt rimpelig en grauw.

Tip 8

Drink alcohol en koffie met mate. Teveel (rode) wijn en koffie verwijdt de aderen en veroorzaakt grove poriën. Alcohol acne of diepe rimpels wens je niemand toe! Natuurlijk is een drankje op z’n tijd geen probleem.

Tip 9

Gebruik zonnebrandcrème om de schadelijke invloed van Uv-straling tegen te gaan. Je versterkt de werking met natuurlijke antioxidanten die je via de voeding opneemt. Vergeet ook niet dat de huid na het zonnen meer hydratatie nodig heeft.

Tip 10

Gebruik huidverzorgingsproducten en cosmetica die goed zijn afgestemd op je huidtype en leeftijd en let op dat deze parfumvrij zijn. Geurstoffen maken de huid niet alleen gevoeliger maar zorgen ook voor irritatie. Dat is vooral schadelijk voor mensen met een probleemhuid of een gevoelige huid.

Tip 11

Innerlijke schoonheid kan ongeacht de leeftijd door voedingssupplementen worden verbeterd. Vooral bij stressvolle beroepen of wanneer er een tekort aan bepaalde voedingsstoffen bestaat. Maar ook voor zwangere vrouwen, oudere mensen, sporters, mensen die vaak (zakelijk) reizen of bij chronisch zieke mensen kunnen supplementen nuttig zijn.

Tip 12

Schoonheidsoperaties, plastische chirurgie, hormoonkuren of crashdiëten zijn niet aan te raden. Dit omdat ze op lange termijn niet zonder gevolgen blijven.

Tip 13

Vergeet niet dat je lichaam veel voor je doet. Imperfectie is niet erg en geeft juist persoonlijkheid. Probeer niet naar perfectie te streven, dit maakt vaak ongelukkig.

Tip 14

Bescherm je huid tegen hitte en kou, zorg dat je genoeg rust neemt en goed in je vel zit. Yoga, Chi Gong of wandelen geven de huid tijd om te herstellen van de alledaagse zorgen.

Tip 15

Probeer gelukkig te zijn, ook al is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Er bestaat geen betere anti-aging dan lekker in je eigen vel te zitten.

Leaf 4 Image
Nach oben scrollen