Hoe mooi moet een vrouw zijn?

Tsja, lastige vraag hè? Je kunt er urenlang over discussiëren. Over schoonheidsidealen lopen de meningen natuurlijk enorm uiteen. Dat was vroeger zo en zal ook altijd wel zo blijven.

Maar wie bepaalt eigenlijk wat mooi is aan een vrouw? Bestaan er objectieve standaards? Net als vroeger worden – ondanks alle emancipatie – de meeste schoonheidsidealen door mannen opgesteld. Modedesigners, chirurgen en reclamemakers bepalen wat we mooi moeten vinden.

Om een zinnig antwoord op deze grote vraag te kunnen vinden, moet je er van verschillende kanten naar kijken. Medici hebben er een totaal andere kijk op dan cosmetisch chirurgen. Designermode is in de praktijk vaak nauwelijks draagbaar. Ook normale mannen hebben een andere kijk op vrouwen dan de reclame doet vermoeden. De vraag is dus vooral welke invalshoek je zelf kiest. En eigenlijk is daarmee de vraag dus ook zinloos.

Sexy, jeugdig en zonder rimpels

Al als kind wordt je met ideeën over uiterlijk overspoeld. Op school worden smaak en idealen gevormd en vooral meisjes beginnen dan vaak op hun figuur en uiterlijk te letten. Al jong komen ze in aanraking met modetrends en make-up. De meeste meisjes wordt duidelijk gemaakt dat ze indruk moeten maken met hun uiterlijk. En dat gaat het gemakkelijkst door te proberen de heersende opvattingen over schoonheid na te streven. Dus betekent mooi: sexy, jeugdig en zonder rimpels. Perfect gestyled en toch natuurlijk. Enorme borsten met een slank sportief lijf.  Kortom: een combinatie die niet bestaat.

Je bent zo mooi als je je voelt

Je schoonheid en uitstraling hangt van veel verschillende dingen af. Erfelijke aanleg, levensinstelling en huidverzorging zijn maar een paar daarvan. Een mooie vrouw kan er ook in trainingspak of baggy broek en shirt prachtig uitzien. Een vrouw in een slecht passende designerjurk daarentegen kan eruit zien alsof ze naar een verkleedfeestje gaat. Schoonheid is dus vooral een combinatie van veel goede onderdelen. Een perfecte huid, een goed passend kapsel en leuke kleren in de juiste kleuren… En dat is nog maar het begin van de perfecte look.

En tegelijkertijd is dat ook de kern van dit verhaal. Kun je er eigenlijk wel perfect uitzien? Ik geloof van niet. Maar het oude cliché is zeker waar. Echte schoonheid komt van binnenuit. Het allerbelangrijkste is dus om ervoor te zorgen dat je je zo goed mogelijk voelt, want dan straal je dat ook naar de buitenwereld uit. Zorg dat je belangrijke voedingsstoffen in voldoende mate binnenkrijgt.

Je lichaam heeft behoefte aan aminozuren, vitamines en sporenelementen. Drink voldoende water, beweeg genoeg en lach veel. Zo voel je je niet alleen beter, maar zie je er ook beter uit! Als je veel stress hebt, kun je het lichaam met voedingssupplementen ondersteunen. De juiste verzorgingsproducten helpen tot slot mee om de bovenste huidlagen van buitenaf goed te verzorgen.

Je bent zo mooi als je jezelf voelt en dat is altijd mooi genoeg!

Leaf 4 Image
Nach oben scrollen